Låna upp till 20000 kr från ViaKredit

Smslån är en högkostnadskredit. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

ViaKredit erbjuder lån upp till 200000 kr. Du kan när som helst utan extra kostnad återbetala hela kreditbeloppet till ViaKredit eller göra extra amorteringar. ViaKredit har inga uppläggningsavgifter, faktureringsavgifter eller årsavgifter för dig som lånar pengar hos dem.

ViaKredit erbjuder lån i form av en löpande kontokredit, ungefär som ett kreditkort fast utan något kontokort. Lånen/kontokrediten hos ViaKredit har en kreditgräns från 5000 kronor till 20 000 kronor. Om du har beviljats din en kreditgräns så utbetalar Viakredit hela det beviljade kreditbeloppet till ditt bankkonto.

När du har amorterat av en viss del av ditt lån/kredit kan du ansöka om nya lån/krediter från ViaKredit inom den kreditnivå du blivit beviljad. Som befintlig kund kan du ansöka om höjning av din kreditlimit hos ViaKredit. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om lån eller av en höjning av din kreditlimit hos ViaKredit och du betalar bara för den delen av lånet som du utnyttjar.

Accepterar ViaKredit betalningsanmärkning: Ja

Sms lån ViaKredit
Låneexempel för ViaKredit

Exempelkostnad för lån hos ViaKredit: Låna 10000 kr i 12 mån. Räntekostnad 5108 kr, effektiv ränta 125,2%, totalt att återbetala 15108 kr.

Betyg: 4.56

Antal Röster: 454

Sms lån ViaKredit

Tjänster för lån från ViaKredit

Fakta om ViaKredit
Öppettider hos ViaKredit
  • Vardagar: 08.30 - 20.00
  • Lördag: 10:00-16:00
  • Söndag: Stängt
Alla lån från ViaKredit
Låna Ränta/avgift Ansökningsavgift
5000 kr 3500/0 0
10000 kr 7980/0 0
15000 kr 12600/0 0
20000 kr 16800/0 0
Frågor om ViaKredit
Vanliga frågor om ViaKredit
Vad är ViaKredit?

ViaKredit är en långivare som är del av koncernen VIA SMS. Du som kund blir erbjuden ett kreditkonto på upp till 20 000 SEK, som du kan börja använda när du vill. Betalningen sker inte förrän du börjat använda krediten.

Vad finns det för fördelar med att ansöka om kredit hos ViaKredit?

Det finns flera fördelar med att få kredit hos ViaKredit, som till exempel bra utbetalningstider, generös kundservice, trygghet och ekonomisk rådgivning för dig som behöver det. Dessutom betalar du endast för de pengar som du faktiskt använder, vilket hjälper dig undvika onödig överbelåning.

Hur mycket kan jag låna hos ViaKredit?

Du kan ansöka om lån på 5 000-20 000 SEK. Kreditinstitutet kommer att gå igenom din ekonomiska situation och din kreditvärdighet för att bedöma hur mycket du kommer att få låna. Beslutet fattas enligt din uträknade återbetalningsförmåga – ju högre denna är, desto högre kreditbelopp kommer du att bli beviljad.

Vem får ansöka om lån hos ViaKredit?

Vill du ta ett lån hos ViaKredit måste du först uppfylla följande grundkrav:

  • du måste vara minst 20 år gammal
  • du måste ha en deklarerad inkomst på minst 120 000 SEK per år
  • du måste vara myndig
  • du måste vara folkbokförd i Sverige
  • du får inte ha några betalningsanmärkningar från de senaste 12 månaderna
  • du måste ha ett eget konto i en svensk bank, samt ett eget mobilabonnemang
Hur ansöker jag om kredit hos ViaKredit?

Det enda du behöver göra är att fylla i en låneansökan, som du hittar på ViaKredits hemsida. Du ansöker alltså om en kontokredit - en kreditgräns som du endast behöver betala när du utnyttjat den. Räntan räknas ut enligt det belopp du använt. Det fungerar ungefär som att ha ett digitalt kreditkort.

Kommer ViaKredit att ta en UC på mig?

Nej. ViaKredit får sina kreditupplysningar från CreditSafe AB, och detta påverkar inte din kreditvärdighet hos UC.

När får jag pengarna?

Blir du beviljad krediten kommer du som har konto hos Nordea att få pengarna tillgängliga redan samma dag. När det gäller andra banker beror utbetalningstiden på bankens öppetider.

Hur mycket måste jag betala i månadsränta hos ViaKredit?

Månadsräntan är 7%, och den minsta delbetalningen du kan välja är 12% av det totala kreditbeloppet.

Får jag göra extra avbetalningar på lånet? Kostar det något?

Du kan när som helst göra extra avbetalningar på ditt lån, eller till och med lösa det helt i förtid om du så önskar. Detta kostar ingenting – det enda du bör göra är att kontakta Kundservice och be om hjälp.

Min låneansökan blev inte beviljad. Varför?

Om din ansökan inte blivit beviljad betyder det antingen att du inte uppfyller alla de grundkrav som angetts ovan, eller att du inte klarat den sedvanliga kreditprövningen.