Sparlån - Låna Pengar från privatpersoner

Smslån är en högkostnadskredit. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

Sparlån är ett företag som erbjuder lån mellan privatpersoner. Detta kallas även för Peer-to-Peer-Lending (P2P) verksamhet. Sparlån förmedlar lån mellan låntagare och långivare på den svenska och europeiska marknaden. När du lånar hos Sparlån lånar du av andra privatpersoner och företag samt intuitioner.

Sparlån har tillstånd från Finansinspektionen för att hantera betalningar och lån. Vill du låna pengar av andra privatpersoner är Sparlån ett bra alternativ.

Sparlån låter flera tusentals långivare slåss om att vara med om att låna ut pengar till dig som låntagare. Sparlån sköter all hantering och säkerställer att du får bästa möjliga lånevillkor. Endast en kreditupplysning registreras och ansökan är kostnadsfri för dig som låntagare.

Accepterar Sparlån betalningsanmärkning: Nej

Sms lån Sparlån
Låneexempel för Sparlån

Exempelkostnad för lån hos Sparlån: Låna 100 000 kr i 5 år till 4,45 % (Effektiv ränta 5,49 %), total kostnad 114 122 kr, kostar 1 892 kr/månad.

Betyg: 4.25

Antal Röster: 59

Sms lån Sparlån

Tjänster för lån från Sparlån

Fakta om Sparlån
Öppettider hos Sparlån
  • Vardagar: Mån – tors 09:00 – 18:00, fredag 09.00 – 16:00.
  • Lördag: Stängt
  • Söndag: Stängt
Alla lån från Sparlån
Låna Ränta/avgift Ansökningsavgift
10000 kr 236/0 0
20000 kr 472/0 0
30000 kr 702/0 0
50000 kr 1174/0 0
100000 kr 2348/0 0
200000 kr 4696/0 0
250000 kr 5864/0 0
Frågor om Sparlån
Varför heter företaget Sparlån?

Helt enkelt eftersom man både kan spara och låna pengar via Sparlån.se. När du sparar kan du få upp till 8.8% i sparränta, mycket mer än många större banker.

Hur mycket kan man låna från Sparlån?

Man kan ansöka om att låna upp till 250 000 kr. Lägsta summa man kan låna är 10 000 kr.

Hur lång tid har man på sig att betala av lånet?

Det beror på hur mycket du vill låna. Den längsta perioden du kan välja är 60 månader och den kortaste är 6 månader, och hur mycket du lånat avgör så klart hur mycket du måste betala tillbaka per månad.

Hur vet jag exakt hur mycket jag ska betala tillbaka månatligen?

När du ansökt om ett lån och fått det beviljat får du ett låneavtal där du kan se precis hur mycket du måste betala tillbaka per månad. Om du vill ta ut lånet måste du skriva under avtalet och se till att Sparlån får det, annars överförs inga pengar.

Hur fungerar räntan hos Sparlån?

Sparlån är det enda företaget som erbjuder ett privatlån, även kallat ett blancolån, med en fast ränta. Det betyder att du kan ansöka om ett lån utan att behöva ge någon anledning för lånet och ändå ha fast ränta på det. Räntan ändras inte öven om du ändrar återbetalningstiden.

Hur fattas beslutet om räntan på mitt lån?

Hur mycket du kommer att betala i ränta på ditt lån avgörs av flera faktorer, bland annat hur mycket du kan betala tillbaka per månad, och över hur lång tid du kommer att betala ditt lån, hur mycket du tjänar, och så vidare.

Hur ansöker man om att låna pengar från Sparlån?

Man går bara in på hemsidan och fyller i den information som behövs, sen får man sitt svar så snart som möjligt. Efter det är det bara att signera avtalet och skicka tillbaka det till Sparlån. Du undertecknar din ansökan med ditt BankID, så processen går så fort och smidigt som möjligt.

Vet långivaren vem jag är?

Nej, inga långivare får tillgång till identiteterna på ansökande, så du behöver inte oroa dig för att den som lånar ut pengar vet vem du är. Dina personuppgifter krypteras över hemsidan för att öka säkerheten för dig som låntagare.

Hur snabbt har jag pengarna på mitt konto?

Om allt går som det ska har du pengarna på ditt konto redan nästa dag, så länge Sparlån inte behöver ytterligare uppgifter från dig.

Kan jag betala mer än minimumbeloppet?

Självklart. Du har alltid rätt att lösa ut ditt lån i förtid enligt Konsumentkreditlagen, eller att betala hur mycket du vill per månad, så länge det täcker det minsta beloppet då måste återbetala.