Vi misstänker att Savelend inte längre erbjuder lån lån. Kontakta gärna oss om Savelend erbjuder lån så uppdaterar vi detta omgående!

Savelend - smslån med betalningsanmärkning

Smslån är en högkostnadskredit. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

Savelend.se drivs av Savelend Sweden AB och grundades 2013 av entreprenören Ludwig Pettersson. Idén till att starta företaget formulerades efter långa diskussioner med andra företagare och vänner. Företaget är baserat i Gävle och styrelsen som suppleant jobbar för Ola Lindholm, som är anställd i Stockholm där han driver en cykelaffär tillsammans med sin lillebror.

Varför välja Savelend

Traditionella banker kritiserar det sätt företag som Savelend fungera, särskilt de orimliga avgifter och räntor som tas ut för snabblån. Vad Savelend vinner på är att traditionella företag inte erbjuder ett lån som företag som Savelend erbjuder, och mindre låneerbjudande slutar ofta med längre löptider: detta kommer att bli en stor vändpunkt för lånsökande som har problem med sin kredit historia. Dessa rejäla arrangerings-avgifter kommer att bli dyrare i längden än att skaffa ett lån med Savelend.

Att ge ett bättre alternativ

Savelend är inte som traditionella företag som skapar en hel del oro för vad lånade pengar kommer att gå till – processen tar många timmar att bearbeta för båda parter. Även om det finns flera företag som erbjuder SMS-lån, så släpar inte Savelend efter och skjuter undan kritiken när det gäller kundvård.

Accepterar Savelend betalningsanmärkning: Nej

Sms lån Savelend
Låneexempel för Savelend

Exempelkostnad för lån hos Savelend: Låna 5000 kr i 30 dagar. Räntekostnad 950 kr, effektiv ränta 606.37%, totalt att återbetala 5950 kr.

Betyg: 4.33

Antal Röster: 21

Sms lån Savelend

Tjänster för lån från Savelend

Fakta om Savelend
Öppettider hos Savelend
  • Vardagar: 10:00 - 16:00
  • Lördag: Stängt
  • Söndag: Stängt
Alla lån från Savelend
Låna Ränta/avgift Ansökningsavgift
1000 kr 0/0 0
2000 kr 0/0 0
3000 kr 0/0 0
Frågor om Savelend
Vilka summor erbjuds att låna från Savelend?

Man kan låna mellan 1000 kr och 5000 kr, och man har då mellan 14 och 150 dagar på sig att betala tillbaka lånet, beroende på hur mycket man lånar. Med en återbetalningsperiod på 14 dagar kan man låna 3000 kr som mest.

Hur går det till att ansöka om smslån från Savelend?

Man fyller helt enkelt i ett formulär på hemsidan, savelend.se, där man väljer hur mycket man vill låna, samt ger andra väsentliga uppgifter. Om man kan betala tillbaka lånet på 14 dagar kan man låna utan ränta.

Vilka krav ställs på den som vill låna pengar från Savelend?

Kraven är olika beroende på hur mycket man vill låna, till exempel påverkar inkomst och eventuella fastigheter man äger hur mycket man kan låna. När man ansöker görs en kreditupplysning för att kontrollera att man kan betala tillbaka lånet utan förseningar.

Kan man låna om man har en betalningsanmärkning hos Savelend?

Ja, det kan man göra, med det beror lite på hur många betalningsanmärkningar man har, och dessutom på andra uppgifter som inkomst och dylikt. Så det är inte garanterat att man får lånet beviljat.

Hur lång tid tar det innan pengarna kommer in på kontot?

Om ansökan har kommit och beviljats innan klockan 13.00, kommer pengarna oftast in på kontot några timmar senare. Exakt hur lång tid det tar kan variera, och det kan också bero på vilken bank kontot är hos. Om ansökan kommer in efter klockan 13.00, kommer pengarna oftast in följande dag.

Vad händer om man inte kan betala tillbaka lånet i tid till Savelend?

Om man har problem med att betala tillbaka lånet inom den tidsrymd som beviljats i ansökan, kan man ansöka om att få en förlängning på lånet, så att man får lite extra tid på sig att betala tillbaka summan. Man kan inte förlänga datumet med mer än 30 dagar, och man kan inte ansöka om en förlängning mer än en gång. Det tillkommer en avgift på 60 kr för en ny faktura, samt en avgift för förlängningen som varierar beroende på storleken på ditt lån.

Hur mycket ränta tillkommer på lånet?

Om man betalar tillbaka lånet inom 14 dagar (och har valt att göra det i ansökan) tillkommer ingen ränta alls. Annars varierar det på hur stort lånet är. Hur mycket man kommer att betala tillbaka varje månad, inklusive ränta, framgår tydligt när du valt summa och tidsperiod.

Hur tar man kontakt med Savelends kundservice?

Om man behöver mer information eller vill ha svar på särskilda frågor, kan man lätt ta kontakt med kundtjänst via hemsidan. Man kan välja att chatta med en representant om man vill ha svar direkt. Annars kan man också ringa, skicka ett email eller skicka brev till företagets postadress.