Merax - smslån trots betalningsanmärkningar

Smslån är en högkostnadskredit. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

Merax har alltid fast ränta

Merax är ett nytt låneföretag som kan ge lån på mellan 5000 kronor och 30 000 kronor. Det är alltid fast ränta som gäller hos Merax, den ligger stadigt på 22,95%. Man betalar tillbaka genom en fast månadskostnad, som dras via autogiro. Detta gör att man inte behöver oroa sig för en fluktuerande ränta och krångliga räkningar varje månad, det sköter sig själv när man väl har kommit igång.

Lånar man hos Merax kommer man få 12 till 60 månader på sig att betala tillbaka. Vill man betala tillbaka hela summan på en gång under lånetiden kan man göra det utan extra avgifter. Det enda man behöver göra är att kontakta kundtjänst per email eller telefon. För att kunna bli låntagare krävs det att man är över 18 år gammal, att man tjänar minst 200 000 kronor om året, att man är svensk medborgare och har ett giltigt svenskt personnummer, att man är bokförd i Sverige och att man inte har skulder hos Kronofogden.

Ansöker gör man direkt på Merax och för smidighetens, och säkerhetens, skull gör man sin ansökan genom att logga in med BankID. Denna inloggning gör också att ens grundläggande personuppgifter, som namn och adress till exempel, ges automatiskt och behövs inte fyllas i på ansökan. Om ens ansökan blir godkänd kommer Merax betala ut pengarna inom 1 – 2 arbetsdagar. En kreditupplysning görs alltid innan ett beslut om lån tas av Merax.

Merax är den nya stjärnan för privatlån

Merax är ett nystartat bolag, som är en del av Brixo AB. Brixo har funnits sedan 2014 och utför seriösa privatlån, verksamheten kontrolleras och följs upp av Finansinspektionen. Merax är det senaste lånebolaget i Brixo gruppen, och här kan man som privatperson vända sig om man behöver lite extra pengar på banken. Vill man få kontakt med Merax kan man vända sig till deras kundtjänst, som har telefonöppet 9 – 12 varje vardag.

Hos Merax kan man låna mellan 5000 kronor och 30 000 kronor. Lånar man här har man alltid en fast månadskostnad, och en fast ränta. Redan i låneavtalet kan man tydligt se alla de betalningsdetaljer som kommer gälla för hela återbetalningstiden, eftersom de inte är flexibla. Man kan få mellan 12 månader och 60 månader på sig att betala tillbaka sitt lån, och för enkelhetens skull sker återbetalningen alltid via autogiro. Det är alltid helt gratis att ansöka om lån hos Merax.

Räntan hos Merax är alltid 24.95 %, oavsett hur mycket man lånar eller hur lång tid man har på sig att återbetala. Man kan ansöka direkt via hemsidan genom sitt BankID, vilket betyder att man har inte bara Merax säkerhetsrutiner som skydd för sin ansökan, utan också den som banken erbjuder. För att kunna få lån hos Merax måste man vara minst 18 år gammal, och ha en årsinkomst på minst 200 000 kronor.

Ansök om lån hos Merax

Här kan du ansöka om lån hos Merax

Villkor för lån hos Merax
 • minst 18 år
 • har en årsinkomst om minst 150 000 kronor per år
 • har svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige
 • inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden, men betalningsanmärkningar får förekomma


Ansök om lån direkt »
Accepterar Merax betalningsanmärkning: Ja

Besök Merax

Sms lån Merax
Låneexempel för Merax

Exempelkostnad för lån hos Merax: Låna 20000 kr i 12 mån. Uppläggningsavgift är 0 kronor och aviavgifter är 0 kronor. Nom. årsränta är 22,95%, effektiva årsräntan 25,5 %. Tot: 22572 kr.

Betyg: 3

Antal Röster: 1

Sms lån Merax

Tjänster för lån från Merax

 • Merax - Merax erbjuder dig att söka om lån med BankID
 • Merax - Merax accepterar lånansökningar från utlandet
 • Merax - Merax accepterar personer med betalningsanmärkning
 • Merax - Merax erbjuder blancolån/lån utan säkerhet
 • Merax - Merax erbjuder kreditlån
 • Merax - Merax erbjuder studentlån
 • Merax - Merax erbjuder lån till dig som är 18 år
 • Merax - Merax erbjuder lån utan startavgift
 • Merax - Merax erbjuder lån till dig som är 20 år
 • Merax - Merax accepterar låneansökningar från Thailand
 • Merax - Merax Du kan få lån trots att du ej är folkbokförd i Sverige
 • Merax - Merax Erbjuder lån utan uppläggningsavgift
Fakta om Merax
 • Ägs av: Brixo AB
 • Organisationsnummer: 556978–9273
 • Email: [email protected]
 • Telefonnummer:
 • Legitimering: BankID
 • Lån under 20 år: Ja
Öppettider hos Merax
Alla lån från Merax
Låna Ränta/avgift Ansökningsavgift
5000 kr 1436/400 0
10000 kr 2111/400 0
15000 kr 2787/400 0
20000 kr 2463/400 0
25000 kr 4139/400 0
30000 kr 4814/400 0

Ansök om lån direkt »

Frågor om Merax
Frågor och svar om Merax
Kan jag få lån hos Merax?

Ja, om du är över 18 år gammal, har svenskt medborgarskap och personnummer, är folkbokförd i Sverige och tjänar minst 150 000 kronor om året.

Hur mycket lån kan jag få?

Som mest lånar Merax ut 30 000 kronor. Den minsta lånesumman är 5000 kronor.

Hur ansöker jag om lån?

Man ansöker genom att logga in på hemsidan, fulla i ansökningsblanketten och skicka iväg den. Det är helt gratis att ansöka om lån. Har man några frågor om sin ansökan kan man vända sig till kundtjänst hos Merax, via email eller telefon.

Vilken ränta gäller för mitt lån?

Merax har en fast ränta på 24.95 %. Denna gäller för alla lån, oavsett hur stora eller hur lång återbetalningstid man har. Räntan kommer att vara samma under hela låneperioden.

När får jag pengarna?

Man behöver aldrig vänta mer än 1 – 2 dagar på sina pengar, efter det att ens ansökan har gått igenom och godkänts.

Hur lång tid har jag på mig att betala tillbaka?

Man har mellan 1 år och 5 år på sig att återbetala sitt lån hos Merax. Man betalar tillbaka en fast summa varje månad, som dras genom autogiro. Om det skulle saknas pengar på kontot och betalningen kommer in för sent kommer man att få en straffavgift på 195 kronor, och en betalningspåminnelse som kostar 60 kronor.

Kan man låna tillsammans?

Nej, det kan man inte. Det är bara en person per lån som tillåts hos Merax.

Kan jag låna om jag har betalningsanmärkningar?

Ja, det är inga problem, så länge man uppfyller de grundläggande kraven som låntagare. Man kan däremot inte få lån hos Merax om man har skulder hos Kronofogden.

Varför behöver jag BankID?

Merax använder BankID när man ska ansöka om ett lån. Man loggar in med sitt BankID på hemsidan och fyller därefter i sin ansökningsblankett. BankID används eftersom det är ett säkert sätt, både för företaget och för dig, att logga in med personliga uppgifter på hemsidan.